Санкции

Своевременност, достатъчност и качественост на медицинската помощ

15.03.2011, Новините на bTV „При 73% от всички жалби са установени сериозни проблеми с качеството…

Мария Радева|Автор
15 мар. 2011

здравеопазване,лекарство,медицинско оборудване,Снимки,стетоскопи

15.03.2011, Новините на bTV

„При 73% от всички жалби са установени сериозни проблеми с качеството и достъпността на здравеопазването у нас.”  – звучи доста сериозно и показва осмисляне работата на ИА „Медицински одит”. По различен начин обаче оценяват наложените санкции съдебните състави.

Пълен текст

И както казва съдът „Ако за органа, който ежедневно осъществява функциите по приложението на този нормативен акт е ясно, коя е законовата разпоредба, която е нарушена”, то лечебните заведения нямат такава специализация и затова законът предвижда  наказателното постановление задължително да съдържа и описание на нарушението, датата и мястото, където е извършено, обстоятелствата, при които е извършено, както и на доказателствата, които го потвърждават и законните разпоредби, които са били нарушени виновно.

2 comments

  • Така както е в момента , всяко ЛЗ може да бъде санкционирато на това основание за недостатъчна , недостъпна ит.н. помощ. Добре е , че Мед. одит правят грешки.
    За достъпност и своевременност на мед. помощ май най-добре да се съди самото Министерство на здравеопазването, защото добусна с приетите мед. стандарти да спрат дейност много общински болници при нереформирана стещна помощ.Такъв хаос , в системата не е имало! Ако това продължи, вярвайте държавата ще остане без лекари. Колегите работят под невероятно напрежение при заплати 500-600 лв , и дори не ги получават навреме.

    • Мария Радева

      Не искам да съм „лош пророк“, затова се въздържам и от негативни коментари, но това което виждаме в здравеопазването е началото на хаоса – за съжаление и на пациенти и на лекари.

Напишете коментар