Читателски въпроси

На живо с студиото на bTV

Въпреки капана на зимата в Североизточна България, след дълго и почти инфарктно 🙂 пътуване, тази…

Мария Радева|Автор
20 дек. 2012

Въпреки капана на зимата в Североизточна България, след дълго и почти инфарктно 🙂 пътуване, тази сутрин бях гост в предаването на bTV „Преди обед“.
Повод за неочакваната покана от редактора на предаването е публикацията: Здравни осигуровки на лицата, пребиваващи в чужбина

Пълен запис на интервюто: Българите в чужбина – здравно неосигурени?

5 comments

 • Здравейте,г-жо Радева! От 2014 живея в Австрия и се осигурявам тук! Но до септември 2015 се осигурявах и в България ,поради незнание! Има ли проблем в двойнственост,и какво се случва?

  • Мария Радева

   Здравейте,

   Т. нар. „двойно осигуряване“ е нарушаване на принципа на ЕС за осигуряване в една страна – членка, но не може да се определи като нарушение.

   Зная за някои случай, точно за Австрия – при които съществуващата осигуровка в РБ създаде известни проблеми на лицата. Не мисля, че това ще се случи във Вашия случай, но ако имате евентуално някакви проблеми – тогава ще търсите решение.

 • Моля ви имам нужда от съвет!Сестра ми работи в Гърция и е осигурена там от 4 години,спешно се нуждае от операция на сърдечна клапа,какви документи и трябват и какво ще трябва да заплати?

 • Е, може ли такова нещо ?
  Трябваше да ни предупредиш предварително, че ще бъдеш там, за да можем да те видим на живо 🙁

  А иначе – весели празници ти желая 🙂

  • Мария Радева

   До последния миг не знаех дали ще успея – предвид тежката зима.
   А и този запис е почти като на живо:)
   Благодаря за пожеланията!
   Весели празници!

Напишете коментар