Аргументи и коментари

Зъболекарят и парите

„Kак да се предпазим от съдебните искове на пациентите – българи и чужденци?“ е темата,…

Мария Радева|Автор
12 юни 2011


„Kак да се предпазим от съдебните искове на пациентите – българи и чужденци?“ е темата, която ще представя на участниците в традиционна лятна среща на Българо – руско дентално общество „Хипократ” и Асоциацията на денталните мениджъри в България, провеждаща се в Несебър, 11-26 юни.

Инициативата предлага интересни лекции, по актуални въпроси на съвременната дентална медицина. В неформална обстановка се провеждат специализирани семинари за психология, комуникации, съвременни технически достижения, имплантология, естетика, ендодонтия, неотложна помощ при живото- застрашаващи ситуации и др.
Част от темите:
Как да си осигурим спокойствие и увереност в ежедневната практика? Профилактика, диагностика и лечение на усложненията в амбулаторната дентална практика.
Неплатежоспособните пациенти- как да ги разкрием?
Разговорът за цените – кога, какво и как? Оправданието на пациента да приеме лечението поради липса на средства. Мотивация на пациента за по- скъпо и ефективно лечение ?
Как да кажа убедително, колко струва труда ми?
Цената на манипулацията – да обяснявам или да съобщавам? Как да убедим пациента, че предложеното лечение е най-доброто, независимо че е по-скъпото? Представяне и защита на финансовия план. Трудно ли ми е да кажа цената на услугата? Защо имам проблем с парите? Как да поискам адекватно заплащане?

Оставете първия коментар