Аргументи и коментари

Другото лице на ИА “Медицински одит”

По време на проведените, през миналата година, специализирани обучения многократно съм казвала, че в бъдеще…

Мария Радева|Автор
25 ян. 2012

По време на проведените, през миналата година, специализирани обучения многократно съм казвала, че в бъдеще Изпълнителна агенция “Медицински одит” ще присъства все по-осезаемо, както в медийното пространство, така и в работата на лечебните заведения. И както винаги съм подчертавала, увеличи ли се щатът на ИА “МО” и повиши ли се компетентността на служителите й – лечебните заведения ще изгубят досегашния си “административен комфорт”.

Интервюто, на г-н Димитър Евлогиев – началник – отдел „Правно и информационно обслужване” в ИАМО – публикувано в zdrave.net, показва, че контролната институция е осъзнала ролята си и властовия потенциал за регулиране на отношенията в сферата на здравеопазването. Това интервю е възможно най-професионалното и компетентно изказване относно административния контрол в здравеопазването, което някога съм чела. За мен публикацията е и сигнал, че правно – нормативната ситуация в здравеопазването, има шанс за положителна промяна, което ще постави пред нови предизвикателства лекарите и лечебните заведения.

Това интервю за пореден път доказва, че предложението, което отправям към лекари, лечебни заведения и всички работещи в сферата на здравеопазването е на точното място и в точния момент.

Подготвени ли сте за проверките на РЗОК и ИАМО през 2012?

2 comments

 • Д-р Свилен Андонов-адвокат

  Здвавейте колежке Радева,

  Вашите курсове и обучения са много качествени и аз присъствах на обучението Ви Бургас,бих дошъл и на обучението във Варна.
  Въпроса ми е има ли отстъпка за: групови или повторни посещения и ако има каква е тя и при какви условия.

  С поздрави д-р Андонов-адвокат от АК – Варна

  • Мария Радева

   Колега, благодаря за комплимента! Тези думи, казани от Вас звучат още по – задължаващо!
   А за отстъпката ще се разберем на личния e-mail.
   Поздрави!

Напишете коментар